En Photofacial är en serie av intensiva ljuspulser eller Intensed Pulsed Light (I.P.L.) som förbättrar hudens utseende stört av Rosacea eller rodnad, spruckna blodkärl, solskador, ålderfläckar och ojämnheter. Behandlingen förbättrar också lättare acneärr, förminskar stora porer och reducerar fina linjer. Behandlingen är särskilt effektiv för att förbättra utseendet i ansiktet, i nacken och på bröstet och händerna. Den spännande behandlingen innebär väldigt lite eller ingen återhämtningstid och du kan omedelbart återgå till dina normala sysslor.

Hur fungerar behandlingen?

Intensed Pulsed Light (I.P.L.) appliceras som en serie av milda ljuspulser över behandlingsområdet. Utan att förstöra huden penetrerar ljuspulserna genom huden och absorberas av de onormalt vidgade blodkärlen eller pigmenten. Värmen orsakar små sår på venen vilket gör att kroppen börjar sin naturliga läkeprocess. Såret kommer att mörkna innan det flagnar av eller absorberas av kroppen. Behandlingen kan ges så ofta som var tredje vecka

Hur många behandlingar behöver jag?

För optimalt resultat rekommenderas en serie av tre till fem behandlingar. Uppföljande behandlingar kan behövas en gång om året för att bibehålla resultatet.

Vilka är fördelarna med en Photofacial?

Behandlingen förbättrar solfläckar, åldersfläckar, matt och livlös hy, ojämna pigment, stora porer, solskadad hud och för tidiga ålderstecken. Behandlingen förbättrar också blossande hud, Rosacea och spruckna blodkärl. Njut av slätare hud med en jämnare färg och det med minimalt obehag under behandlingen.

Hur går behandlingen till?

Behandlingstiden varierar mellan 15 och 45 minuter beroende på behandlingsområdets storlek. Först rengörs området och en kylande gel appliceras. När ljuspulserna startar känns det ungefär som när man snärtar till med ett gummiband. Efter behandlingen tas gelen bort och huden rengörs och solskyddsfaktor appliceras. Smärtan är minimal men lokalbedövning kan användas för maximal komfort. På känslig hy lägger man på en kall kompress efter behandlingen.

Finns det några biverkningar?

Biverkningar är ovanliga. Omedelbart efter behandlingen kan huden vara röd, bruna pigmentfläckar se mörkare ut och kapillärerna vara mer synliga. I ovanliga fall kan tillfällig svullnad och blåmärken uppkomma.

Vilken förbättring kommer jag att märka av?

Patienten är vanligen mycket nöjd med resultatet. Så förvänta dig att se en gradvis reducering av rodnad, spruckna blodkärl, ojämn hy, ojämna pigment, storleken på porer och fina linjer. Efter varje behandling känns huden smidigare och ser ut att ha en jämnare färg.