Vad är dermatologisk peeling?

Dermatologisk peeling är ett slags kemisk peeling som är designad för att avhjälpa olika hudåkommor och störningar i huden. Utbudet av produkter kan inte köpas på vanliga skönhetskliniker och ska bara användas av medicinsk kunnig personal, inte kosmetologer.

Varför dermatologisk peeling?

Resultatet innebär förbättringar i hudens utseende genom behandling av acne, fet hy, pigmentering, rynkor, fina linjer och solskador. Peelingen kan utföras nästan var som helst på kroppen, även i ansiktet, och behandlingen passar så gott som alla hudtyper och hudfärger. En del produkter kan också användas för att behandla bristningar och melasma.

Vem bör inte behandlas med dermatologisk peeling?

Gravida kvinnor, kvinnor som ammar, de som redan genomgår behandling med kemisk peeling eller hudföryngrande laserbehandlingar, och de som använder retinolprodukter bör inte behandlas med dermatologisk peeling. De som nyligen bränt sig i solen, fått ärr, genomgått hårborttagningsbehandling och/ eller haft någon hudinfektion som t ex herpes bör också undvika behandlingen.

Vad finns det för olika typer av dermatologisk peeling?

Det finns i huvudsak fyra olika peelingar. Det finns mask peel som används för behandling av acne, fet hy och för att ta bort döda hudceller, milk peel som används mot fina rynkor, uppljusning av hyn och mot pigmentfläckar, cosmo peel för hudföryngring, acneärr och bristningar och spot peel för melasma och pigmentfläckar.

Är behandlingen lämplig för alla hudtyper?

Cosmo peel ska bara användas på hudtyperna ett till och med tre, medan Spot peel bara ska användas på hudtyperna tre till och med sex.

Vad händer under en behandling med dermatologisk peeling?

Oavsett metod rengörs huden först med Dermaceutic Cleanser 5 och sköljs av med vatten. Den önskade peelingen appliceras sedan på ansiktet. Man kan räkna med att behandling med Mask peel och Milk peel kan behöva upprepas varannan vecka i upp till fyra behandlingar, medan Spot peel och Cosmo peel kan appliceras igen först efter en månad. Under pågående behandling med Spot peel eller Milk peel rekommenderas man att två gånger om dagen applicera Dermaceutic Serum 25 tillsammans med Turnover eller Light Ceutic nattetid och göra detta de sista två veckorna innan behandlingstillfället. Efter behandling med Spot peel, Milk peel eller Cosmo peel bör man undvika direkt solljus och solskyddsfaktor, t ec Sun ceutic, rekommenderas. Reparationskrämer, t ex K Ceutic and Hyal Ceutic kan med fördel appliceras på områden där huden är röd eller irriterad. När symtomen har försvunnit rekommenderas fortsatt användning av Serum 25, Turnover eller Light Ceutic.

Finns det några bieffekter?

Det finns potentiella bieffekter som kommer att diskuteras under den första konsultationen. Det är vanligt att huden blir röd och irriterad under de första tre dagarna efter behandlingen. Detta tillstånd försvinner dock vid användning av särskilt anpassade hudvårdsprodukter.

Dermatologiska produkter för hemmabruk

Hudvårdsprodukterna Dermaceutic utvecklades av en grupp medicinska forskare, dermatologer och kirurger som specialiserat sig inom ansiktsföryngrig. De ville erbjuda hudvårdsprodukter till patienter som opererat sig eller på annat sätt genomgått kosmetiska skönhetsbehandlingar. Produkterna utformades för att användas i samband med peelingprodukterna men för hemmabruk för att på så sätt maximera möjligheten för önskat resultat. Djupet på peelingen varierar från den mycket ytliga till medium och innehåller en mängd olika antioxidanter och alfa-hydroxi syror. Produkterna inkluderar Serum 25, Hyal Ceutic, Light Ceutic, Turnover, K Ceutic SPF40 och Dermaceutic Serum 25.

Cosmo Peel

Åldrande hud, hudfärg som ändrats pga rökning, mörka fläckar, rynkor och bristningar.
cosmo_peel

Information:

Rengör ansiktet med Cleanser 5, och låt torka. Cleanser 5 innehåller ingen vare sig alkohol eller aceton. Låt sedan Cosmo peel verka i tolv timmar eller till följande morgon.

Använd K ceutic varje morgon som en efterbehandling till peelingen. K ceutic innehåller solskyddsfaktor (SPF) 40.
Vi rekommenderar att man kombinerar peelingen med en skräddarsydd behandling för hemmabruk.

Försiktighetsåtgärder:

  • Ej för patienter som använder Vitamin A syra
  • Ej för gravid kvinnor.
  • Undvik solljus och annan UV-strålning i minst en månad efter den sista behandlingen
  • Använd inte parfym vare sig före eller efter behandlingen