Permanent hårborttagning

Permanent hårborttagning har funnits en längre tid på marknaden där läkarens skicklighet och den utrustning som används är avgörande för dess effekt. Både män och kvinnor väljer laserbehandling för att permanent bli av med oönskad hårväxt i ansiktet och på kroppen.

Här kan du läsa mer om våra priser för permanent hårborttagning. Kontakta oss för att boka tid för konsultation, eller för personlig rådgivning.

Vad är permanent hårborttagning?

Epilering med laser utfördes experimentellt redan för ungefär 20 år sedan innan det blev kommersiellt tillgängligt i mitten av 1990-talet. Intense Pulsed Light (IPL), som tekniskt sett inte är en laser, använder ”xenon flash lamps” som avger ljus från hela färgspektrat. Laser och ljusbaserade metoder, som ibland kallas för fotoepilering, kallas oftast kort och gott för hårborttagning med laser. Effekten av hårborttagning med laser är allmänt känd bland dermatologer idag. En uppsjö av recensioner av hårborttagning med laser, både vad gäller dess säkerhet och effekt, har publicerats i dermatologisk litteratur.

Principen bakom hårborttagning

Den primära principen bakom hårborttagning med laser är selektiv photothermolysis. Laser orsakar lokal skada genom selektiv uppvärmning av ett mörkt mål (melanin) i området som orsakar hårväxt (follikeln) utan att värma upp resten av huden. Eftersom ljus absorberas av mörka objekt kan laserenergin således absorberas av mörka material i huden (med en mycket högre hastighet och intensitet). Det mörka målet, kromofor, kan antingen finnas naturligt eller läggas till artificiellt.

Hårborttagning med laser väljer selektivt ut melanin som mål

Melanin är den huvudsakligen kromoforen för all hårborttagningslaser som finns tillgänglig på marknaden. Melanin finns naturligt i all hud och är det som ger huden och håret dess färg. I håret finns två sorters melanin: Eumelanin (som gör håret brunt eller svart) och Pheomelanin (som gör håret blont eller rött). Eftersom lasern selektivt väljer att absorbera mörka pigment kan endast svart och brunt hår tas bort med den här metoden.

Det är både män och kvinnor som väljer att undergå laserbehandling för att ta bort överflödig eller oönskad hårväxt. Hårborttagning görs vanligen på överläppen, hakan, örsnibben, axlarna, ryggen, underarmarna, magen, skinkorna, blygdområdet, bikinilinjen, låren, ansiktet, halsen, urringningen, bröstet, armarna, benen, händerna och tårna. Laser fungerar bäst på mörkt och grovt hår. Ljus hy och mörkt hår är en idealisk kombination, men nya typer av laser kan numera behandla mörkt hår även på mörkhyade patienter.

Är beroende av läkarens skicklighet

Hårborttagning med laser har utförts sedan 1997. Food and Drug Administration har godkänt behandlingen för ”permanent hårborttagning”. Hårborttagning med laser har blivit extremt populär tack vare dess snabbhet och effektivitet. Dess effektivitet är dock beroende av läkarens skicklighet och erfarenhet samt valet och tillgängligheten av olika lasrar på klinken där din behandling utförs. En del patienter behöver kompletterande behandling, särskilt på stora områden, efter de initiala fem behandlingstillfällena.

Det finns en del personer som menar sig inte svara på behandlingen. Det finns inte någon känd anledning till detta utan det kan faktiskt vara ett resultat av brist på skicklighet hos den som utför behandlingen, tillika vilken typ av utrustning de använder sig av. Det här är en viktig fråga för oss på Renaissance Clinique, vi har all korrekt utrustning och samtlig personal som har tränats intensivt för att utföra den här behandlingen.

Renaissance Clinique hjälper dig med hårborttagning

Vill du ha hjälp med permanent hårborttagning på Östermalm i Stockholm? Då ska du vända dig till oss på Renaissance Clinique. Vi är en professionell klinik med hög kompetens inom estetisk plastikkirurgi, kosmetisk dermatologi, estetisk laserkirurgi och anti aging-medicin. Vår engagerade personal strävar efter att erbjuda dig en helhetslösning för att optimera ditt ansikte och din hys hälsa och utseende. Vi erbjuder permanent hårborttagning åt både män och kvinnor.

Bli av med oönskad hårväxt idag – ta kontakt med oss så berättar vi mer om vad vi kan erbjuda just dig inom permanent hårborttagning till konkurrenskraftiga priser.