Permanent hårborttagning

Vad är permanent hårborttagning?

Epilering med laser utfördes experimentellt redan för ungefär 20 år sedan innan det blev kommersiellt tillgängligt i mitten av 1990-talet. Intense Pulsed Light (IPL), som tekniskt sett inte är en laser, använder ”xenon flash lamps” som avger ljus från hela färgspektrat. Laser och ljusbaserade metoder, som ibland kallas för fotoepilering, kallas oftast kort och gott för hårborttagning med laser. Effekten av hårborttagning med laser är nu för tiden accepterad bland dermatologer och metoden är mycket vanlig. Många recensioner av hårborttagning med laser, dess säkerhet och effekt, har publicerats i dermatologisk litteratur.

Den primära principen bakom hårborttagning med laser är selektiv photothermolysis. Laser kan orsaka lokal skada genom selektiv uppvärmning av ett mörkt mål (melanin) i området som orsakar hårväxt (follikeln) utan att värma upp resten av huden. Ljus absorberas av mörka objekt, så laserenergi kan således absorberas av mörka material i huden (med med mycket högre hastighet och intensitet). Det mörka målet, kromofor, kan finnas naturligt eller läggas till artificiellt.

Hårborttagning med laser väljer selektivt ut melanin som mål

Melanin är den huvudsakligen kromoforen för all hårborttagningslaser som finns tillgänglig på marknaden. Melanin finns naturligt i all hud (det ger huden och håret dess färg). I håret finns två sorters melanin: Eumelanin (som gör håret brunt eller svart) och Pheomelanin (som gör håret blont eller rött). Eftersom lasern selektivt väljer att absorbera mörka pigment, kan bara svart och brunt hår tas bort med den här metoden.

Både män och kvinnor väljer att undergå laserbehandling för att ta bort överflödig eller oönskad hårväxt. Hårborttagning görs vanligen på överläppen, hakan, örsnibben, axlarna, ryggen, underarmarna, magen, skinkorna, blygdområdet, bikinilinjen, låren, ansiktet, halsen, urringningen, bröstet, armarna, benen, händerna och tårna. Laser fungerar bäst på mörkt och grovt hår. Ljus hy och mörkt hår är en idealisk kombination, men nya typer av laser kan numera behandla mörkt hår även på mörkhyade patienter.

Hårborttagning med laser har utförts sedan 1997 och Food and Drug Administration har godkänt behandlingen för ”permanent hårborttagning”. Hårborttagning med laser har blivit extremt populär tack vare dess snabbhet och effektivitet. Effektiviteten är dock delvis beroende av läkarens skicklighet och erfarenhet och valet och tillgängligheten av olika lasrar på klinken där din behandling utförs. En del patienter behöver kompletterande behandling, särskilt på stora områden, efter de initiala fem behandlingstillfällena.

Man har också märkt att en del personer helt enkelt inte svarar på behandlingen. Detta är inte bekräftat och någon känd anledning finns inte och kan faktiskt bero på brist på skicklighet hos den som utför behandlingen, tillika vilken typ av utrustning de använder sig av. Det här är en viktig fråga för oss på Renaissance Clinique där vi har all korrekt utrustning och personal som har tränats intensivt för att utföra den här behandlingen.

Renaissance Clinique hjälper dig med hårborttagning

Vill du ha hjälp med permanent hårborttagning på Östermalm i Stockholm? Vill du veta mer priser för just permanent hårborttagning i Stockholm? Då ska du vända dig till oss på Renaissance Clinique.

Vi är en professionell klinik med hög kompetens inom estetisk plastikkirurgi, kosmetisk dermatologi, estetisk laserkirurgi och anti aging-medicin. Vår engagerade personal strävar efter att erbjuda dig en helhetslösning för att optimera ditt ansikte och din hys hälsa och utseende. Hos oss hittar du effektiv och fungerande permanent hårborttagning på Östermalm i Stockholm till konkurrenskraftiga priser.

Permanent hårborttagning Stockholm – Priser

Vi erbjuder permanent hårborttagning på Östermalm i Stockholm för både män och kvinnor. Överflödig eller oönskad hårväxt tar vi bort med laserbehandling. Intense Pulsed Light (IPL), som tekniskt sett inte är en laser, använder ”xenon flash lamps” som avger ljus från hela färgspektret. Laser och ljusbaserade metoder, som ibland kallas för fotoepilering, kallas oftast kort och gott för hårborttagning med laser.

Permanent hårborttagning görs vanligen på överläppen, hakan, örsnibben, axlarna, ryggen, underarmarna, magen, skinkorna, blygdområdet, bikinilinjen, låren, ansiktet, halsen, urringningen, bröstet, armarna, benen, händerna och tårna.

Så vad väntar du på? Bli av med oönskad hårväxt – ta kontakt med oss direkt så berättar vi mer om vad vi kan erbjuda dig inom permanent hårborttagning på Östermalm i centrala Stockholm.