Botulinum är ett gift som sedan 1990-talet har använts framgångsrikt som injektionsimplantat mot rynkor och kråksparkar. Injektionerna ges i små doser som ej sprids i kroppen, patienten kan därför återgå till jobb och vardag omedelbart efter behandlingen.  

Här kan du läsa mer om våra priser för injektioner av Botulinum. Kontakta oss för att boka tid för konsultation, eller för personlig rådgivning.

Injektioner av Botulinum

Även om Botulinum är ett gift har injektioner av Botulinum använts säkert av ögonläkare i mer än tio år. För att behandla rynkor har det använts sedan början av 1990-talet utan att några allvarliga bieffekter har rapporterats. Nyligen har Botulinum även börjat att användas för att lindra huvudvärk, behandla okontrollerade ögondarrning, skelögdhet, muskelspasmer och överdrivna svettningar under armarna.

Injiceras direkt in i muskeln

Små injektioner av Botulinum injiceras rakt in i den muskel som orsakar rynkor, t.ex. en bekymmersrynka i pannan, skrattrynkor och kråksparkar. Injektioner av Botulinum inaktiverar effektivt dessa muskler och gör så att rynkorna antingen försvinner eller minskar dramatiskt. Behandlingen med Botulinum är snabb och resultatet varar vanligen i tre till sex månader. Efter det kan du behöva en uppföljningsinjektion.
En del läkare har rapporterat att efter en serie injektioner verkar Botulinum vara längre och längre, men man bör också känna till att andra rapporterar den raka motsatsen. Den vanligaste komplikationen är att ögonvrån börjar att hänga en aning, något som är högst tillfälligt.

Spids ej i kroppen

Botulinum används som injektionsimplantat i extremt små doser och sprider sig inte i kroppen. Patienten kan därmed återgå till sina normala sysslor omedelbart. Patienter som är gravida, ammar eller som lider av någon neurologisk sjukdom ska inte använda Botulinum. Vi på Renaissance Clinique har lång erfarenhet av att utföra behandlingar med Botulinum. För oss är det en självklarhet att anpassa injektionen efter varje patients behov och önskemål.

Fyll i kontaktformuläret eller kontakta oss direkt för att boka in en konsultation.