Vadimplantat

Både män och kvinnor kan känna sig obekväma med för små eller obalanserade vadmuskler. Som en följd av detta kan den drabbade komma att undvika att bära shorts eller badkläder. Vadimplantat fyller ut vaderna och skapar en estetiskt mer tilltalande form. Ingreppet används även för att återskapa form på vader efter skada.

Här kan du läsa mer om våra priser för vadimplantat. Kontakta oss för att boka tid för konsultation, eller för personlig rådgivning.

Varför många väljer vadimplantat

Vaden är en svår muskel att träna för både män och kvinnor eftersom den här muskeln inte alltid svarar så bra på träning. Små vader kan vara orsak till att man känner sig obekväm med att använda shorts och badkläder. En effektiv lösning på problemet är ett vadimplantat, ett ingrepp som hjälper till att ge benen en mer balanserad form. Vadimplantat kan även användas för att återskapa formen på vaderna hos de som har drabbats av skada.

Vad är vadimplantat?

Vadimplantat är en fast silikonform som placeras över den egna vadmuskeln. Vadimplantatet placeras via ett litet snitt i knävecket, vanligen placeras två implantat i vardera vad. Implantaten finns i flera olika storlekar och former så att patienten kan välja det implantat som ger den bästa formen och som gör vaderna estetiskt mer tilltalande.

Återhämtningstid

Aktivitet
Under de första fem till sju dagarna efter operationen bör patienten ta det lugnt med minimal aktivitet. På grund av smärta och svullnad efter operation är högklackade skor initialt mer bekvämt. De flesta patienter anser att vaderna kan fungera normalt efter sex till åtta veckor.

Om du har ett stillasittande arbete kan du återgå till arbetet efter en vecka. Om arbetet är extremt ansträngande kan man behöva vänta tre veckor eller till dess att man är smärtfri. Patienten bör inte träna under de första tre veckorna. Lyssna till kroppens egna signaler och bestäm därefter vilka rörelser som är möjliga.

Promenader
I början kan man med fördel använda skor med höga klackar. I takt med att svullnaden försvinner kan man återgå till plattare skor.

Sittställning
Använd en fotpall eller liknande för att på så sätt hålla fötterna så högt så ofta som möjligt. På så sätt minimerar man svullnad och obehag.

Svullnad
Vaderna kommer att svullna och kännas ömma. De första veckorna använder man stödstrumpor.

Stygnen
Stygnen tas bort efter sju till tio dagar.

Fyll i kontaktformuläret eller kontakta oss direkt för att boka en personlig konsultation.