Kroppsskulptering / Kroppslyft

Eftersom gravitationen påverkar huden negativt blir följden att den börjar att hänga på kroppen, vilket självfallet är icke önskvärt för den drabbade. Ett kroppslyft kan utföras på större del av kroppen och tar bort överskottshud som har bildats. En kroppsskulptering är extra gynnsamt vid en stor viktnedgång.

Här kan du läsa mer om våra priser för kroppskulptering/kroppslyft. Kontakta oss för att boka tid för konsultation, eller för personlig rådgivning.

Fördelar med  kroppskulptering och kroppslyft

Med tiden påverkas alla av gravitationen, men oavsett i vilken utsträckning man än drabbas är det nästan alltid ovälkommet. Hud som har börjat hänga kan förbättras med ett flertal olika sorters lyft som finns tillgängliga idag. Kroppsskulptering kan utföras på större delen av kroppen. Armar, lår och ansikte tillhör de vanligaste, men även rumplyft har blivit alltmer populärt. Lyft är även gynnsamt vid stor viktnedgång eller för patienter som har genomgått magsäcksoperation och som vill ta bort den överskottshud som ofta bildas.

Viktigt att känna till

När det kommer till armlyft kan fettsugning vara ett bättre alternativ i de fall där det finns fett men där huden behållit sin form. Om huden däremot är lös är armlyft den enda metoden. Nackdelen med lyft är att det ofta blir synliga ärr. Många föredrar dock ärrbildningen framför överskottshuden, och ärrbildningen tenderar även att blekas över tid.

Olika sorters kroppsskulptering / kroppslyft:

  • Armlyft
  • Bröstlyft
  • Rumplyft
  • Ansiktslyft
  • Mellankroppslyft
  • Halslyft
  • Lårlyft
  • Fettsugning av venusberget

Läkning

Aktivitet 
Normal aktivitet kan återupptas inom sju till tio dagar. Under de första tre till fem dagarna bör patienten inte utföra några som helst lyft, och under de första sex veckorna efter ingreppet bör patienten inte utföra några tunga lyft.

Svullnad 
Det är vanligt förekommande med svullnad. Under de första dagarna kan man även känna en del obehag och smärta. Recept på smärtlindrande ges vid behov.

Lång erfarenhet – hög diskretion

Vi på Renaissance Clinique i Stockholm har lång erfarenhet och hög kompetens inom kirurgiska ingrepp och kroppskulptering. Du är varmt välkommen att vända dig till oss oavsett ålder och ditt önskade behov, vi arbetar med hög diskretion och är noga med att alltid göra vårt bästa för att anpassa ingreppet efter våra patienters önskemål.

Upptäck vad vi kan göra för dig – kontakta oss idag.