Fettsugning är idag ett enklare ingrepp som kan utföras under endast lokalbedövning. Advanced Laser Lipo kan reducera fett på både stora områden som mage och lår samt mindre områden som ansiktet och halsen. Risken för komplikationer är liten och återhämtningstiden är kort.

Vanliga behandlingsområden för fettsugning

Laserfettsugning behandlar samtliga områden som traditionell fettsugning behandlar och lite till. Här är vanliga områden som vi behandlar med avancerad laserfettsugning:

 • Ansiktet
 • Ryggen
 • Venusberget
 • Brösten (gynekomasti)
 • Låren (ridbyxlår)
 • Höfterna
 • Skinkorna
 • Knäna
 • Överarmarna
 • Hakan
 • Kinderna
 • Halsen

Avancerad Laserfettsugning har designats för att eliminera de fettdepåer som annars är svåra att behandla och/eller träna bort. En laserfettsugning kan mycket snabbt emulsifiera fettcellerna och ta bort det överflödiga fettet för en mer konturerad och skulpterad kropp.

Fettsugning

Smartlipo” har utvecklats enormt och kräver nu ytterst lite invasiva ingrepp för att uppnå en effektiv fettreducering och kroppsskulptering. Diode-lasern som används för fettsugning är tre gånger så kraftig som första generationens laser, Nd: Yag laser. Advanced Laser Lipo verkligen göra skillnad för hur du ser på din kropps form och kontur.

Så går en fettsugning till

Avancerade laserfiber injiceras genom en smal nål där den senaste fiberoptiken guidas till att slå sönder fettceller och effektivt smälta fettet, allt medan brännskador och blåsor förhindras genom att den unika laserenergin absorberas av omgivande vävnad. Det smälta fettet kan sedan antingen absorberas av kroppen eller tas bort genom att det sugs ut, detta beror på det aktuella behandlingsområdet.

Tack vare den oerhört korta återhämtningstiden kan du återgå till dina normala sysslor direkt efter avslutad behandling. Det här avancerade men säkra ingreppet kan behandla små områden som tidigare har varit omöjliga att behandla såsom hakan, armarna och knäna. Det krävs endast en enda behandling som tar 60 – 90 minuter. Advanced Laser Lipo har även reducerat behandlingstiden för större områden som mage och lår.

Tekniker för fettsugning

Traditionell fettsugning

Fettsugning är en av anledningarna till att plastikkirurgin har blivit så populär de senaste åren. Ett rutinmässigt plastikkirurgiskt ingrepp, som fettsugning numera är, kan effektivt förbättra en persons utseende, form och profil. Även om fettsugning innebär att man tar bort fettdepåer och skulpterar om kroppen är det viktigt att notera att fettsugning inte är en bantningsmetod. Det är en plastikkirurgisk kroppsskulpteringsmetod som kan utföras på magen, armarna, ryggen, rumpan, ansiktet, höfterna, halsen och låren.

Även om många ser på fettsugning som ett nytt fenomen utvecklades metoden redan under sent 1960-tal. Europeiska kirurger vidareutvecklade det medicinska fältet genom primitiva skrapningstekniker. Den första fettsugningen utfördes 1974 och var en succé. Till skillnad från andra kirurgiska tekniker som användes vid den tiden skapade fettsugningen en slätare look som skulpterade kroppen på ett nytt sätt. Sedan dessa har fettsugningen utvecklats till att idag vara det vanligaste kosmetiska ingreppet i vår tid. Fettsugning är en effektiv behandling som reducerar fettdepåer och skulpterar om din kropps konturer. Det kommer att få dig att se bättre ut än någonsin!

Viktigt att känna till

Även om behandlingen omformar din kropp är det viktigt att känna till att fettsugning inte förbättrar celluliter eller bristningar. Fettsugning kan däremot effektivt användas för att reducera manliga bröst (gynekomasti) eller för att ta bort fettumörer.

Fettsugning kan inte heller rekommenderas åt alla – behandlingen har lång återhämtningstid p.g.a. svullnad, blånad och blödning. Ingreppet kan också vara mycket traumatiskt för kroppen där patienten kan behöva ligga på sjukhus i mer än en vecka.

Advanced Laser Lipo

Om du söker den allra senaste och banbrytande högeffektiva teknologin, som dessutom är betydligt effektiv och säker, är Advanced Laser Lipo definitivt någonting för dig. Laser har rutinmässigt använts inom urologi, gynekologi och plastikkirurgi I mer än tio år. Avancerad laserfettsugning är annorlunda eftersom den använder varsamt kalibrerad laser för att smälta fettdepåer genom hudens översta lager. Lasern slår effektivt sönder fettcellerna, den oljiga och flytande vätska som blir resultatet kan sedan sugas ut genom ett litet hudsnitt. Lasern kan också täppa till blodkärl vilket ger mindre svullnad, blödning samt blånad jämfört med traditionell fettsugning. Forskning har visat att väldigt lite, eller inget, av det smälta fettet reabsorberas av kroppen vid en sådan här behandling.

Tack vare av att ingreppet kräver väldigt lite kirurgi kan patienten se snabbare resultat med färre komplikationer. Till detta krävs endast lokalbedövning, en traditionell fettsugning kräver alltid narkos. Tack vare av att patienten inte är helt nedsövd med Diode Laser är ingreppet förenat med mindre risk och en kortare återhämtningstid. Diode Laser innebär även en skonsammare behandling för kroppen eftersom energin riktas mot fettcellerna utan att omgivande vävnad värms upp. Den här teknologin gör att kirurgen kan använda en kontinuerlig vågenergi istället för en svagare, den energi som träffar fettcellen är därmed kraftigare. Den kraftigare energi gör det möjligt för kirurgen att varsamt navigera genom vävnaden snarare än att slita. Detta leder till betydligt mindre blödningar, blånad och obehag jämfört med andra ingrepp.

Operationstekniker

En väldigt smal nål, ungefär 1.0 mm till 2.0 mm i diameter, innehållandes laserfiber injiceras i huden. Kanylen förs sedan väldigt varsamt fram och tillbaka under tiden som den avger laserenergi till fettcellerna. Fettcellerna förstörs och kan därefter med lätthet dräneras eller sugas upp. Laserenergin interagerar också med dermis, vilket gör att kollagenet krymper. Betydande fettreducering i det behandlade området blir synlig omedelbart. Värmen som lasern avger leder till omedelbar och märkbar hudåtstramning.  Eftersom kanylen är så pass liten som den är blir ingreppet inte fullt så invasivt som det annars skulle kunna vara, det är också skälet till att operationen kan göras under endast lokalbedövning. Laser gör att små blodkärl omedelbart koagulerar vid kontakt, något som resulterar i att patienten blöder mindre, svullnar mindre och får färre blodutgjutelser på huden. Återhämtningstiden blir dessutom kortare jämfört med traditionell fettsugning. Eftersom det inte är nödvändigt med narkos är ingreppet väldigt säkert och biverkningarna minimala.

En lämplig kandidat för avancerad laserfettsugning

 • Är vid god hälsa, motionerar regelbundet och är normalviktig eller däromkring.
 • Har ett eller flera områden med lokala fettdepåer som inte har svarat på diet och träning.
 • Störs av dessa fettdepåer och är motiverad att bli av med dem för alltid.
 • Du inte vill få slapp hud som ett resultat av ingreppet. Många patienter som har genomgått en traditionell fettsugning märker att deras hud inte kan anpassa sig till deras nya, slankare kropp. Dessa patienter måste ofta genomgå ett hudlyft som kan leda till ärr, vilket självfallet gör själva fettsugningen värdelös. Genom att dra omgivande vävnad inåt kan Diode laserteknologin bearbeta de undre hudlagrena och helt och hållet eliminera risken för efterföljande slapp hud.
 • Du söker en mer kostnadseffektiv behandling än traditionell fettsugning.
 • Du vill ha permanenta resultat. När fettet väl har tagits bort från ett visst område på kroppen kommer det aldrig tillbaka. Om du går upp i vikt senare i livet kommer detta fett att sätta sig på andra delar av kroppen.

Dessa riktlinjer ersätter inte en individuell konsultation, och du bör även ha realistiska förväntningar kring hur ingreppet kan hjälpa just dig och dina problem. Advanced Laser Lipo är svaret du letar efter om du vill ha en fettreducering som innebär så lite kirurgi som möjligt. Det är det bästa alternativet för patienter som vill se bättre ut och känna sig bättre utan smärtsamma och kostsamma operationer.

Din läkare kommer att gå igenom både fördelar och risker med dig under konsultationen. Han kommer att bedöma huruvida du är en lämplig kandidat baserat på din medicinska historia. Han kommer också att klargöra vad ingreppet kan hjälpa dig med.

Laserfettsugning kan vara rätt för dig om:

 • Du inte har tid över till återhämtning. Patienter som genomgår laserfettsugning återvänder vanligtvis till jobbet en till två dagar efter operationen.
 • Du har arbetat hårt för att äta rätt och träna, men kan fortfarande inte bli av med “kärlekshandtagen” eller andra fettdepåer som du anser vara missprydande. Fett och/eller fettvävnad kan vara mycket svårt att bli av med enbart genom rätt kost och träning.
 • Du söker ett ingrepp som är godkänt både i Europa (CE) och USA (FDA).

Säkerhet och komplikationer

Avancerad laserfettsugning är ett extremt säkert ingrepp. Traditionell laserfettsugning godkändes av FDA i november 2006 och Advanced Laser Lipo i april 2008. Någon allvarlig och/eller livshotande komplikation har aldrig rapporterats från patienter som har genomgått något av ingreppen. Advanced Laser Lipo utförs som sagt under lokalbedövning, risken för komplikationer är klart mycket större vid narkos. Tusentals människor har genomgått behandlingen sedan den lanserades i Europa 2007 varpå det har visat sig att Advanced Laser Lipo är en av de mest säkra plastikkirurgiska behandlingar som finns. Den är t.ex. säkrare än traditionell fettsugning eftersom blödningen är minimal, inga stygn eller operationssnitt krävs och som därmed kan bli infekterade, och man behöver inte ligga kvar på sjukhus under någon längre tid. Advanced Laser Lipo är en av de säkraste plastikkirurgiska behandlingar som finns.

Återhämtning

Efter en traditionell fettsugning kan det ta veckor, eller till och med månader, av smärtsam återhämtning och läkning där patienten under tiden kan röra sig högst begränsat. Det direkta efterspelet efter en traditionell fettsugning kan innebära flera dagar i sängen på kliniken eller på sjukhus. Med Advanced Laser Lipo är återhämtningstiden snabb och relativt smärtfri. De flesta återvänder till sina arbeten efter en till två dagar. En patient som har genomgått en behandling med Advanced Laser Lipo påbörjar sin korta läkning så fort de nått uppvakningsområdet. Eftersom patienten inte är sövd slipper man också illamående, yrsel och sömnighet. Läkare uppmanar normalt patienten att gå hem efter någon timme vilket är revolutionerande jämfört med det trauma kroppen utsätts för vid en traditionell fettsugning.

Din läkare kommer att ge dig specifika instruktioner för hur du ska ta hand om dig själv under återhämtningstiden. Om det är nödvändigt kan du få ett recept på smärtstillande och antibiotika. Du kommer också att få med dig kompressionsbandage, en viktig del av läkningsprocessen. Förutom att de främjar läkningen kan de också förhindra blodproppar. Målet under återhämtningstiden är att uppnå bästa möjliga resultat och samtidigt minimera risken för infektion. Infektion är den största fienden under återhämtningen. Det kan leda till oattraktiva ärr, allvarlig sjukdom och till och med döden. Dessa sällsynta och oförberedda komplikationer är dock ovanliga, och risken minskar dramatiskt med laserfettsugning. Snabb återhämtning är det främsta målet med Advanced Laser Lipo. Det är dock mycket viktigt att ingreppet övervakas av proffs för att öka dina chanser till slät och frisk hud utan ärr. Lätt blånad och domningar kan förekomma omedelbart efter behandling, men detta borde försvinna inom några dagar om inte redan inom några timmar. Svullnaden går ner inom någon vecka. När svullnaden väl försvunnit är du färdigläkt och kan därmed se resultatet av fettsugningen.

Postoperativ vård

Med Advanced Laser Lipo kommer din återhämtningstid att börja så fort operationen är klar. Först kommer du att eskorteras till ett återhämtningsrum där din läkare kommer att gå igenom ingreppet och ge dig instruktioner kring hur du ska ta hand om dina sår. Generellt kan du åka hem efter två timmar. Väl hemma är det viktigt att du följer dina angivna instruktioner. Du kommer också att få med dig kompressionsbandage som är en mycket viktig del i läkningsprocessen. De skyndar på läkningen genom att förhindra vävnadsförskjutning. Bandaget kan också förhindra blodproppar.

Efter operationen kommer din läkare förmodligen be dig att röra lite på dig under de närmaste dagarna eftersom det är viktigt att få igång cirkulationen. Du bör dock fortfarande ta det lugnt. Kom ihåg att undvika antiinflammatoriska läkemedel eller blodförtunnande medel som t.ex. Aspirin. Vi rekommenderar också att du inte röker under de första dagarna.

Läkningen efter Advanced Laser Lipo sker i olika etapper. Först kommer du att känna dig lätt blåslagen med domningar i det behandlade området. Dessa bieffekter borde försvinna efter några dagar, om inte timmar. Svullnaden kommer att lägga sig inom en vecka. Efter en vecka kommer du att kunna återgå till dina normala aktiviteter. Efter att svullnaden försvunnit anses du ha läkt och du kommer att kunna se det färdiga resultatet av behandlingen. Din läkare kommer att kalla dig till ett återbesök där du kommer undersökas för att säkerställa att du läker som du ska. Det är viktigt att du går på återbesöken eftersom de ser till så att du inte får fula ärr eller utvecklar infektion. De flesta patienter känner sig helt normala igen efter några månader.

Professionell fettsugning i Stockholm till de bästa priserna

Vi på Renaissance Clinique har samlat den mest avancerade behandlingen och teknologin under ett och samma tak. Genom att förena hög kompetens inom estetisk plastikkirurgi, kosmetisk dermatologi, estetisk laserkirurgi och anti aging-medicin kan vi introducera ett helt nytt förhållningssätt till modern klinisk estetik. Eftersom vi har arbetat med fettsugning i Stockholm i många år kan vi erbjuda dig en fettsugning som verkligen gör skillnad. Ingreppet har utvecklats kraftigt och kräver väldigt lite invasiva ingrepp för en effektiv fettreducering och kroppsskulptering. Vår eminenta personal arbetar med ett brinnande engagemang för våra patienter och strävar efter att erbjuda dig en helhetslösning utefter dina önskemål för att optimera ditt utseende och din hälsa.

Tveka inte att ringa eller maila oss vid eventuella frågor och funderingar om vårt utförande av fettsugning. Kontakta oss så berättar vi mer om ingreppet och hur vi kan hjälpa dig att uppnå de resultat du önskar. Vi välkomnar även dig som känner dig osäker och är intresserad av en konsultation. Tillsammans med dig ser vi över dina förutsättningar och hur dina mål ser ut. Här kan du se våra priser på fettsugning.

Vi ser fram emot att höra från dig!