Fettransplantation

En fettransplantation är en populär rynkbehandling som eliminerar rynkor genom att ansiktsdragen fylls i med det kroppsegna fettet. Fettransplantation i ansiktet är en säker, naturlig och icke-allergiframkallande metod som är designad för att rekonstruera ansiktet. Behandlingen kan både omdefiniera ansiktet samt korrigera deformiteter i ansiktet.

Här kan du läsa mer om våra priser för fettransplantation. Kontakta oss för att boka tid för konsultation, eller för personlig rådgivning.

Dina alternativ med fettransplantation

Lider du av ovälkomna rynkor? Rynkor uppstår när det underliggande kollagenet och elastinfibren bryts ned. Ansiktsrynkor och veck är en normal del av åldrandet, men det kan också vara en effekt av överdriven muskelaktivitet som vid exempelvis leenden. Fettransplantation, även kallat autolog fettransplantation, fyller i ansiktsdragen med patientens kroppsegna fett. Detta är ett populärt alternativ till andra rynkbehandlingar. Fettransplantation i ansiktet är en säker, naturlig och icke-allergiframkallande metod som är designad för att rekonstruera ditt ansikte. Behandlingen kan omdefiniera både din haka såväl som dina kinder. Behandlingen kan också ges för att korrigera deformiteter i ansiktet.

Eftersom en fettransplantation innebär att du transplanterar dina egna fettceller kan du aldrig bli allergisk. Med fettransplantation är det möjligt att suga ut fett från dina lår för att sedan injicera det vart som helst på kroppen. Re-injicerat fett sitter kvar längre på stora områden som inte rör sig så mycket, varför behandlingen ofta är väldigt effektiv på insjunkna kinder. Fettransplantation kan även korrigera tecken på atrofiskt åldrande på händerna samt postkirurgiska och posttraumatiska defekter. Det är dock inte alla områden på kroppen som kan behandlas effektivt med hjälp av fettransplantation. Brösten är ett sådant icke-lämpligt område eftersom en fettransplantation gör det mycket svårare att upptäcka bröstcancer vid en undersökning med mammografi.

Vilka är fördelarna med en fettransplantation?

  • Effekten av en fettransplantation kan vara i upp till tre år
  • Fettransplantation kan vara väldigt kostnadseffektivt när den kombineras med andra behandlingar
  • Det föreligger ingen risk för allergisk reaktion

Vad kan jag förvänta mig av en fettransplantation?

Patienten kan återgå till sina normala sysslor direkt efter behandlingen. Eventuellt obehag som patienten kan känna av kan kontrolleras med medicin. Patienten kan uppleva en del svullnad, något som kan hålla i sig i upp till 36 timmar. Även blånad kan förekomma. Den första injektionen varar vanligtvis i upp till sex månader.

Under de första månaderna kommer cirka 65 procent av fettet att absorberas av kroppen. De resterande 35 procenten stannar vanligen kvar på sin plats i åratal. För ett resultat som varar i flera år bör patienten behandlas tre till fyra gånger under en sexmånadersperiod.

Utför din fettransplantation hos Renaissance Clinique i Stockholm

Renaissance Clinique är en professionell klinik på Östermalm i Stockholm med hög kompetens inom estetisk plastikkirurgi, kosmetisk dermatologi, estetisk laserkirurgi och anti aging-medicin. Samtlig personal har lång erfarenhet och gedigen utbildning, och vi arbetar endast med de bästa maskinerna på marknaden. Hos oss är du i trygga händer!

Fyll i kontaktformuläret eller boka en konsultation så berättar vi mer vad vi kan göra för dig.