Fettransplantation

Ansiktsrynkor och veck är en normal del av åldrandet. Rynkor uppstår när det underliggande kollagenet och elastinfibren bryts ned. Detta är förvisso helt naturligt, men det kan också vara en effekt av överdriven muskelaktivitet i samband med exempelvis leenden.

Dina alternativ

Fettransplantation, även kallat autolog fettransplantation, fyller i ansiktsdragen med patientens kroppsegna fett och är ett populärt alternativ till andra rynkbehandlingar. Fettransplantation i ansiktet är en säker, naturlig, ickeallergiframkallande metod som är designad för att rekonstruera ditt ansikte. Behandlingen kan omdefiniera såväl din haka som dina kinder. Behandlingen kan också ges för att korrigera deformiteter i ansiktet.

Eftersom en fettransplantation innebär att du transplanterar dina egna fettceller kan du aldrig bli allergisk. Med fettransplantation är det möjligt att suga ut fett från dina lår och sedan injicera detta var som helst på kroppen. Reinjicerat fett sitter kvar längre på stora områden som inte rör sig så mycket, varför behandlingen ofta är väldigt effektiv på insjunkna kinder. Fettransplantation kan också korrigera tecken på atrofiskt åldrande på händerna samt postkirurgiska och posttraumatiska defekter. Det är dock inte alla områden på kroppen som kan behandlas effektivt med hjälp av fettransplantation. Brösten är ett sådant icke-lämpligt område eftersom det gör det mycket svårare att upptäcka bröstcancer med hjälp av mammografi.

Fettransplantation

Vilka är fördelarna med en fettransplantation?

  • Effekten av en fettransplantation kan vara i upp till tre år
  • Fettransplantation kan vara väldigt kostnadseffektivt när det kombineras med andra behandlingar
  • Det föreligger ingen risk för allergisk reaktion

Vad kan jag förvänta mig av en fettransplantation?

Patienterna kan omedelbart efter behandlingen återgå till sina normala sysslor. Eventuellt obehag som patienten kan känna av kan kontrolleras med medicin. Patienten kan uppleva en del svullnad vilket kan hålla i sig i upp till 36 timmar. Även blånad kan förekomma. Den första injektionen borde vara i upp till sex månader.

Under de första månaderna kommer cirka 65 procent av fettet att absorberas av kroppen. De resterande 35 procenten stannar vanligen på sin plats i åratal. För ett resultat som varar i flera år bör patienten behandlas tre till fyra gånger under en sexmånadersperiod.

Utför din fettransplantation hos Renaissance Clinique i Stockholm

Vi är en professionell klinik med hög kompetens inom estetisk plastikkirurgi, kosmetisk dermatologi, estetisk laserkirurgi och anti aging-medicin.

Därför rekommenderar vi dig en fettransplantation i Stockholm

Lider du av ovälkomna rynkor? Rynkor uppstår när det underliggande kollagenet och elastinfibren bryts ned. Detta är förvisso helt naturligt, men det kan också vara en effekt av överdriven muskelaktivitet. Genom att göra en fettransplantation hos oss i Stockholm eliminerar vi dina rynkor genom att fylla i ansiktsdragen med ditt kroppsegna fett.

Fettransplantation i Stockholm är ett populärt alternativ till andra rynkbehandlingar. Fettransplantation i ansiktet är en säker, naturlig, icke allergiframkallande metod som är designad för att rekonstruera ditt ansikte. Behandlingen kan omdefiniera såväl din haka som dina kinder. Behandlingen kan också ges för att korrigera deformiteter i ansiktet.

Vad väntar du på? Boka din fettransplantation i Stockholm redan idag – hör av dig så berättar vi mer.