Fettförflyttning bryter ner kroppens egna fett och flyttar det till närliggande områden på kroppen som behöver fyllas ut, som en fördjupning av skada eller ojämnheter från tidigare fettsugning. Eftersom ingreppet inte flyttar fettet ut från kroppen är ingreppet relativt riskfritt med få komplikationer.

Vad är fettförflyttning?

Fettförflyttning är en ny metod som möjliggör att man flyttar kroppens egna fett, utan att det först behöver tas ut från kroppen. Tack vare av att fettet inte behöver föras ut går operationen både snabbt såväl som enkelt med ett naturligt resultat. Ingreppet tar relativt kort tid att utföra och passar både yngre som äldre.

Hur funkar det?

Fettförflyttning är ett relativt enkelt ingrepp. Patienten kan ha en fördjupning i huden som en följd av exempelvis en skada eller en tidigare fettsugning som har efterlämnat sig ett ojämnt resultat. Tidigare fyllde man igen fördjupningen genom att ta fett från en annan del av kroppen och injicera det i området. Nu kan fettet istället brytas ned och pressas till området som skall fyllas.

Fördelar med fettförflyttning

Fördelarna med en fettförflyttning är många. Eftersom fett är fantastiskt bra att fylla ut områden som är ihopsjunkna eller fördjupade blir resultatet naturligt och vackert. Man slipper se opererarad eller konstlad ut utan man kan istället förvänta sig att den kroppsdelen där man väljer att använda sig av fettförflyttning kommer att lika naturlig ut som hos vilken annan person som helst.
En annan stor fördel av att man använder sig av kroppens egna fett är att man då samtidigt använder sig av kroppens stamceller och de celler som hjälper till att reparera och göra huden yngre. Återhämtningstiden blir därmed oerhört kort. Riskerna med ingreppet är få och ovanliga.

Kontakta oss idag för mer information och bokning av personlig konsultation.