En bukplastik avlägsnar överflödigt fett och hud för att skapa en slank och ungdomlig mage. Ingreppet efterlämnar ett ärr strax ovanför blygdbenet som med lätthet kan döljas av underkläderna. Det finns fyra typer av bukplastik som bl.a. anpassas efter patientens önskemål, mängden överskottshud och hudkvalitet.

Översikt över bukplastik

Dagens samhälle förespråkar en slank och ungdomlig mage. Detta är särskilt viktigt under sommarmånaderna där trender inom mode ofta fokuserar på midjan. Abdominoplastik, vanligen kallad bukplastik, är ett av de vanligaste plastikkirurgiska ingreppen idag. På engelska kallas ingreppet ”tummy tuck” tack vare dess förmåga att effektivt skapa en åtstramad, platt mage. Vid en bukplastik lägger kirurgen ett snitt precis ovanför blygdbenet och tar därefter bort överflödigt fett och hud.

De goda nyheterna vad gäller bukplastik är att när operationen har utförts korrekt är patienterna oftast mycket nöjda med resultatet. De mindre goda nyheterna är ärret som ingreppet lämnar efter sig strax ovanför blygdbenet. Ärret sträcker sig ofta upp på den nedre delen av magen. Om operationen utförs korrekt kan dock ärret enkelt döljas med endast hjälp av underkläderna.

Det finns i huvudsak fyra olika typer av bukplastik: liten, standard, utvidgad och circumferent. Vilken typ som passar dig bäst avgörs under konsultationen med din läkare som baserar beslutet på dina önskemål, mängden överskottshud, hudkvalitet, mängden överskottsfett samt kroppstyp.