Bakdelsimplantat

Många kvinnor idag önskar att ha en rumpa med mer än volym än vad arv och etnicitet har gett dem. För att skulptera rumpan och ge den mer volym kan man välja att använda sig av injektioner med fett från den egna kroppen alternativt implantat.

Här kan du läsa mer om våra priser för bakdelsimplantat. Kontakta oss för att boka tid för konsultation, eller för personlig rådgivning.

Få den rumpa du vill ha

Att få en rumpa som Kim Kardashian eller Nicki Minaj har blivit oerhört populärt på senare år. En del kvinnor har svårt att fylla ut sin rumpa och forma den till den form de önskar. Arv och etnicitet är två viktiga faktorer som påverkar rumpans utseende där ingen träning i världen kan ändra eller påverka det. Med hjälp av rumpkonturering och fettinjektioner kan man skapa den rumpa som man alltid har önskat sig. Rumpkonturering kombineras ofta med fettsugning för att på så sätt skulptera en fin kontur från området kring midjan till rumpan och från rumpan till låren.

Flera metoder tillgängliga

Det finns flera olika metoder som används för att skulptera rumpan och ge den volym. Ett är att använda sig av fett från en annan del av kroppen, ingreppet innebär att man även minskar omfånget på det område där man väljer att ta fettet från. Det är dock vanligt att de som vill öka volymen på rumpan har en liten kroppstyp och därmed inte tillgång till eget fett som kan användas. Om man väljer fettinjektion tas fett genom en fettsugning vid det första besöket, vanligtvis från magen. En del av fettet injiceras i rumpan och resterande del av fettet sparas för påföljande behandling. Eftersom en del av fettet tas upp av kroppen krävs det att behandlingen upprepas, vanligtvis var sjätte vecka. Efterföljande injektioner vid återbesöken innebär ingen extra kostnad och tar bara ett par minuter per gång.

Ett annat alternativ är rumpimplantat. Till skillnad från de implantatpåsar som används vid bröstoperationer, som är fyllda med vätska, är rumpimplantaten en fast form av mjuk silikon. Implantaten finns i olika former och storlekar där valet av implantat är helt individuellt. Man anpassar valet efter vad man vill ha för resultat och vad som passar den egna kroppsformen.

Behandlingen

Operationen tar vanligtvis två timmar att utföra och utförs under narkos. Ett snitt på 5 – 7 cm läggs mellan skinkorna. Genom detta snitt lyfter man muskeln, gluteus maximus, och skapar en ficka som passar för implantatet. Man placerar sedan implantatet i fickan. Proceduren upprepas sedan i den motsatta skinkan. Innan man syr ihop snitten kontrollerar kirurgen att implantaten sitter bra och har ett naturligt och symmetriskt utseende. Man syr sedan med stygn som inte behöver tas bort utan som försvinner av sig självt. Området läggs om för att undvika obehag och svullnad. Normalt kan patienten lämna kliniken inom en timme efter ingreppet.

Återhämtningstid efter fettinjektion

För att fettet inte ska flyttas från området eller tas upp av kroppen bör patienten inte sitta under de första fem dagarna. Efter ingreppet kan man känna lite obehag och det kan bli lite svullet. Själva fettinjektionen är ett ingrepp med få risker, infektion och blånad är dock några.

Återhämtningstid efter rumpimplantat

Eftersom rumpan är en kroppsdel som påverkas mycket av våra kroppsrörelser kan patienterna känna av mer smärta i operationsområdet än om man jämför med andra typer av plastikoperationer. Smärtstillande medel ordineras för smärtan. Det tar vanligtvis fem till sju dagar innan patienten kan röra sig, gå och sitta utan obehag.

Vi rekommenderar att man har någon form av hjälp de första nätterna eftersom man kan känna smärta och obehag. Bandaget kan tas bort efter två eller tre dagar varpå man då kan leva mer normalt, som att duscha. Efter att bandaget har tagits bort kan man omedelbart se effekten av ingreppet. Efter några månader kommer muskeln vid implantatet att ha anpassat sig och implantaten får då ett naturligare utseende.

Fyra veckor efter ingreppet kan patienten återgå till aktiviteter som löpning, cykling, simning etc. Efter mellan sex och åtta månader känns implantaten inte längre utan är som en del av den egna kroppen.

Risker med ingreppet

Operationen kan innebära risker som infektion, blödning, nerv- eller muskelskada, implantatförskjutning och asymmetri. Dessa risker är dock ovanliga.

Upptäck vad ett rumpimplantat kan göra för dig – kontakta oss idag för bokning av personlig konsultation.