Bröstlyft

Brösten är ett av de första områdena på vår kropp som drabbas av ålder, graviditet, amning och kraftig viktminskning. Ett bröstlyft ser till att återge brösten deras ungdomliga form och yppighet samt positionerar om bröstvårtorna till en mer idealisk position. Vissa patienter väljer att låta sätta in implantat samtidigt för att ge brösten en rundare form.

Här kan du läsa mer om priser för bröstlyft. Kontakta oss för konsultation eller om du har några frågor.

Bröstlyft

Flera av våra kroppsdelar börjar hänga med åren som en naturlig följd av förlust av elasticitet i huden eller betydande viktminskning. Brösten är ofta det första stället som drabbas till följd av graviditet och amning. Ett bröstlyft, eller en serie av lyft, kan ge brösten ett ungdomligare och yppigare utseende. Överflödig hud tas bort samtidigt som resterande vävnad och bröstvårtor flyttas till en mer idealisk position. Om man så önskar kan vårtgårdarna även förminskas.

I vissa fall sätter man samtidigt in implantat med koksalt eller silikon om patienten önskar att få större bröst samt för att ge brösten en rundare form.

Risken för bröstcancer ökar inte efter den här typen av kirurgi och du kan fortfarande undersöka dina bröst på egen hand. Det är lika viktigt efter operationen som det var innan. Bröstlyftet i sig genomförs alltid på vår klinik i Stockholm. Priset på ingreppet kan variera, men det pris du erhåller av oss när du beställer ditt bröstlyft är det pris som gäller.

Återhämtning efter ett bröstlyft

Förband
Snittytorna täcks av kompressorer. Eftersom snitten ofta är relativt långa är det vanligt att det droppar lite blod. Patienten kan ordineras att duscha dagen efter och ta bort kompressorerna. En till två dagar efter operationen ska du bära en bh som ser till att hålla brösten i en perfekt position. Om bh:n sitter för hårt eller gör ont ska du genast byta till en som är mer bekväm.

OBS! En bh som sitter för hårt kan orsaka sår på huden, något som absolut inte får ske. Bh:n ska bäras dygnet runt i minst två veckor. Om inga komplikationer uppstår under läkningsprocessen kan man sova utan bh efter två veckor medan den under dagtid ska vara på under minst tre veckor. Det är troligtvis bekvämare med en bh utan byglar.

Blödning
Det är vanligt att man blöder lite. Om du blöder mer än långsamt genom förbandet ska du sätta på ett tryckförband i 20 – 30 minuter och omedelbart ringa till vår kliniken.

Duschning
Vatten förstör inte läkning av såren. Patienter får både duscha och bada och kan sätta små klisterremsor som är vidhäftande på ärren. Om de lossnar eller krullar sig i kanterna är det bara att klippa bort det.

Bilkörning
Du får köra bil så länge det inte gör ont och om du har slutat ta medicin mot smärtan. Om du har en bil med servostyrning kan du vanligen köra igen efter fyra till sex dagar.

Träning
Efter ett par dagar kan du börja med lugna promenader. Du bör inte träna styrka förrän efter sex veckor.

Aktiviteter
Om du har ett stillasittande arbete kan du återvända så snart du känner att du orkar. Om du har ett ansträngande arbete bör du vänta med att återvända tills arbetet inte tillfogar dig ytterligare smärta. Börja inte med aerobics eller ansträngande träning på tre veckor. Lyssna på din kropp och tvinga den inte till någonting.

Postoperativ slapphet

Inget lyft varar för evigt. Huden på brösten samt vävnaden kommer att börja hänga igen och bli slapp med tiden.  När detta sker räcker det vanligtvis med ett mindre ingrepp för att strama åt huden. Det är också relativt normalt att två bröst läker olika. Ett kan kännas mera svullet och orsaka mer obehag, eller så kan formen se annorlunda ut till en början. När din kropp har läkt klart kommer brösten dock att se likadana och naturliga ut. Du måste ha tålamod, men om du är orolig är du varmt välkommen att fråga våra sjuksköterskor.

Läkning av känsliga nerver

Stickande, brännande känsla eller stark och plötslig smärta är en del av läkningen och betyder att känsliga nervtrådar hittar tillbaka till varandra. Smärtan kommer att ge med sig, det finns ingen anledning till oro i den här frågan.

Vad innebär ett bröstlyft

Vid ett bröstlyft planeras operationen helt efter dina önskemål. Operationen i sig tar normalt cirka en till två timmar. Överskottshuden avlägsnas varpå brösten sedan formas om. En del patienter väljer även att sätta in implantat samtidigt för en rundare form. Det är helt normalt att uppleva värk, svullnad och dämpad känsel efter ingreppet.

Kunskap som förmedlar trygghet

Innan operationen får du träffa en av våra kunniga läkare för en konsultation där ni kommer att diskutera allt från själva operationen till tiden efter, samt dina önskemål och förväntningar av bröstlyftet. För oss är det viktigt att du som patient känner dig trygg och bekväm med oss.

Är du intresserad av att göra ett bröstlyft? Ta gärna kontakt med oss så berättar vi mer. Du når oss enkelt via telefon eller mail, och du kan även fylla i vårt kontaktformulär så återkopplar vi till dig så snart som möjligt. Du är även välkommen att boka en konsultation där vi berättar mer om vad vi kan erbjuda dig inom bröstoperationer. En undersökning kommer även att göras av dina bröst för att få perspektiv på vad en operation skulle kräva, samt hur lång tid den kan tänkas ta. Det här är också ett ypperligt tillfälle att ställa eventuella frågor.

Här kan du se våra priser för bröstlyft. Vi kan även hjälpa dig även med bröstförstoring.

Varmt välkommen till oss på Renaissance Clinique på Östermalm i centrala Stockholm!