Ont i axlar, nacke och rygg? Eller är brösten i vägen när du tränar? Vi använder oss av nya tekniker inom bröstförminskning som inte bara förminskar brösten utan även förbättrar utseendet på dem.

Så går en bröstförminskning (mammoplasti) till

Vid en bröstförminskning lyfter vi upp och formar om din byst samt tar bort körtelvävnad. Vi har lång erfarenhet av bröstförminskning och anpassar alltid ingreppet helt och hållet efter varje patients unika förutsättningar för att uppnå optimalt resultat. Den här typen av kirurgi har utövats i över 40 år och ger bättre resultat idag tack vare nya kirurgiska tekniker.

En bröstförminskning hos oss inleds alltid med en konsultation. Det är under konsultationen vi diskuterar bröstförminskningen och eventuella komplikationer som kan uppstå och postoperativ skötsel. Vid konsultationen får du även ett operationspris.

Du delar med dig av dina önskemål och vi pratar om vilket resultat som kan uppnås. Det är många variabler som påverkar resultatet vid en
bröstförminskning, som t.ex. ingreppets omfattning och hudens elasticitet. Som patient är det viktigt att du har realistiska förväntningar.

Fördelar med bröstförminskning (mammoplasti)

En mammoplasti förbättrar både utseendet på brösten samt lindrar fysiska symtom som är relaterade till stora, tunga och hängande bröst. Resultatet är en byst och figur du kan vara nöjd och bekväm med. Många berättar även ofta om hur mycket lättare det är att träna och att hitta kläder som passar efter en operation.

Risken för bröstcancer ökar inte efter den här typen av bröstkirurgi, och det är mycket viktigt att patienten fortsätter att själva undersöka sina bröst efter operationen.