Trådlyft

Trådlyft är ett mindre ansiktslyft som utförs till ett ekonomiskt fördelaktigt pris. I ingreppet används trådar som förs in via små snitt i huden och som sedan stramar upp huden. Ingreppet är idealiskt för patienter med tidiga ålderstecken och kan användas för att lyfta upp ögonbryn, kinder eller käklinje. Därför rekommenderar vi vanligtvis trådlyft som ett första ingrepp.

Kontakta oss för konsultation eller vid frågor om trådlyft.

Vad är trådlyft inom plastikkirurgin?

Om du inte vill spendera mellan 50 000 och 60 000 kronor på ett ansiktslyft är du förmodligen en perfekt kandidat för trådlyft. Trådlyft är ett ansiktslyft som utförs med trådar. Det här är ett av de senaste tillskotten inom kosmetisk kirurgi där behandlingen är snabb, mindre invasivt samt kan utföras utan narkos.

Behandlingen är känd som ”ansiktslyftet som görs på lunchen” eftersom det varken är dyrt och tar endast ungefär 45 minuter. Du behöver inte sövas, ärren är mindre och den övergripande effekten är ett naturligt resultat. Det bästa av allt? Patienter som har genomgått behandling med trådlyft ser inte ut som att de har en hästsvans i nacken som sträcker ut deras ansiktsdrag.

Historien om trådlyft

Trådlyft i sig är inget nytt, plastikkirurger i Paris har utfört den här behandlingen i 30 år. Idén med att använda trådar för att lyfta och ge stöd åt huden i ansiktet är inte heller ny. Redan så tidigt som på 1970-talet var ansiktslyft med trådar av guldtråd kända som ”Stringlifts”.

Problemet med “Stringlifts” var själva proceduren eftersom kirurgisk tråd / guldtråd drog huden bakåt och upp över skalpen. Resultatet höll bara fram tills det att suturerna gick sönder eller löstes upp. Suturerna kunde också börja vandra på hudytan, något som resulterade i ett osymmetriskt utseende. Ackumulerad hud kunde också uppträda bakom hårfästet, vilket tvingade patienten att ta bort hela tråden.

Fördelarna med trådlyft

På senare tid har kirurgin förbättrats till den grad att patienter kan undvika ovan nämnda bieffekter helt och hållet. Din läkare kommer att göra små snitt längs hårfästet för att sedan använda särskilda instrument som fästs i skallen. Genom dessa löper sedan tråden som dras åt för att ge effekten av ett ansiktslyft. Resultatet kan vara i tre till fem år.

Till skillnad från ett vanligt ansiktslyft, där patienten vanligtvis är sövd under behandlingen, är patienten vaken under ett trådlyft. Det här gör att din läkare kan hålla upp en spegel under själva operationen för att se om du är nöjd med resultatet. Om inte kan en tråd dras åt hårdare eller släppas lite lösare för att uppnå önskat resultat. Behandlingen är inte heller lika smärtsam som ett ansiktslyft. Återhämtningstiden är till detta endast två till tre dagar. En annan klar fördel som skiljer trådlyft från ett vanligt ansiktslyft är att resultatet är synligt omedelbart.

Är du en lämplig kandidat för trådlyft?

Alla är inte lämpliga kandidater för ansiktslyft med trådar. Den perfekta kandidaten är en person med minimala tecken på åldrande och som vill lyfta sina ögonbryn, kinder eller käklinje. Ett trådlyft kan få dig att se både yngre ut samt mer utvilad och alert. Det kan däremot inte eliminera kalkonhals eller djupa rynkor och veck i ansiktet. När tiden satt ordentliga spår i ansiktet kan ett trådlyft därför inte längre hjälpa. Trådlyft rekommenderas inte heller för personer som har mycket överskottshud eftersom suturerna helt enkelt inte kommer att orka bära tyngden. Om du är över 60 är mer traditionell plastikkirurgi som ansiktslyft eller ögonbrynslyft ett bättre alternativ.

Mycket få komplikationer och återställning

Behandlingen påverkar också veck och linjer runt mun och näsa. För individer som redan genomgått en ansiktslyftsbehandling kan ett trådlyft hjälpa för att bibehålla resultatet längre. Faktum är att behandlingen medför väldigt få komplikationer och bieffekter. Tack vare av att man blöder väldigt lite under operationen är risken för infektion minimal.

En komplikation som har en tendens att uppstå är att huden ackumuleras och bildar klumpar, något som resulterar i ett asymmetriskt resultat. Om du inte är nöjd med resultatet kan vi helt enkelt ta bort tråden och återställa ditt ansikte. Resultatet kan också justeras genom att din läkare justerar trådarnas spänning.

Ekonomiskt fördelaktigt med gott resultat

Ett trådlyft är ett ekonomiskt fördelaktigt och subtilt ansiktslyft som kan göra mycket för både ditt utseende såväl som för ditt självförtroende. Eftersom behandlingen är så pass prisvärd och icke-invasiv bör det vara din första attack i kampen mot åldrandet.

Upptäck vad vi kan göra för dig – kontakta oss idag.