Trådlyft

Vad är trådlyft inom plastikkirurgin?

Trådlyft är ett av de senaste tillskotten inom kosmetisk kirurgi. Behandlingen går snabbt, är mindre invasivt och kan utföras utan narkos.

Om du inte vill spendera mellan 50- och 60 000 kronor på ett ansiktslyft är du förmodligen en perfekt kandidat för trådlyft som är ansiktslyft med trådar. Behandlingen är känd som ”ansiktslyftet som görs på lunchen”, det är inte dyrt och det tar ungefär 45 minuter. Du behöver inte sövas, ärren är mindre och den övergripande effekten är ett naturligt resultat. Det bästa av allt är att patienter som genomgått behandling med trådlyft inte ser ut som att de har en hästsvans i nacken som sträcker ut deras ansiktsdrag.

Historia och fördelar med trådlyft

Trådlyft är inget nytt då plastikkirurger i Paris har utfört behandlingen i 30 år. Idén med att använda trådar för att lyfta och ge stöd åt huden i ansiktet är inte heller ny. Redan på 1970-talet var ansiktslyft med trådar sytt med guldtråd känt som ”Stringlifts”.

Problemet med omoderna “Stringlifts” är själva proceduren, där kirurgisk tråd eller guldtråd hjälper till att dra huden bakåt och upp över skalpen. Resultatet höll bara ett tag, tills suturerna gick sönder eller löstes upp. Suturerna kunde också börja vandra på hudytan vilket gav ett asymmetriskt utseende. Hud som ackumuleras kunde också uppträda bakom hårfästet, vilket tvingade patienten att ta bort hela tråden. På senare tid har dock kirurgin förbättrats så till den grad att patienter kan undvika dessa bieffekter helt och hållet. Din läkare kommer att göra små snitt längs hårfästet och använder sedan särskilda instrument som fästs i skallen, genom vilka tråden löper och dras åt för att ge effekten av ett ansiktslyft. Resultatet sägs vara i tre till fem år.

Till skillnad från ett vanligt ansiktslyft, där patienten vanligtvis är sövd under behandlingen, är patienten vaken under behandlingen. Det här gör att din läkare kan hålla upp en spegel under själva operationen för att se om du är nöjd med resultatet. Om inte så kan en tråd dras åt hårdare eller släppas lite lösare för att uppnå önskat resultat. Behandlingen är heller inte lika smärtsam och för återhämtning krävs bara två till tre dagar. En annan fördel som skiljer trådlyft från ett vanligt ansiktslyft är att resultatet är synligt omedelbart.

Är du en lämplig kandidat för trådlyft?

Alla är inte lämpliga kandidater för ansiktslyft med trådar. Den perfekta kandidaten är en person med minimala tecken på åldrande. Ett trådlyft kan få dig att se yngre, utvilad och mera alert ut, men det kan inte eliminera kalkonhals eller djupa rynkor och veck i ansiktet.

När tiden satt ordentliga spår i ansiktet kan ett trådlyft inte hjälpa längre. Trådlyft rekommenderas inte för personer som har mycket överskottshud eftersom suturerna helt enkelt inte kommer orka bära tyngden. Om du är över 60 är mer traditionell plastikkirurgi som ansiktslyft eller ögonbrynslyft förmodligen ett bättre alternativ. Den bästa kandidaten för ett trådlyft är en ung eller medelålders patient som vill lyfta sina ögonbryn, kinder eller käklinje.

Behandlingen ger också effekt på veck och linjer runt munnen och näsan. Individer som redan genomgått ansiktslyftsbehandling kan ibland vara behjälpta av ett trådlyft för att bibehålla resultatet längre. Det faktum att behandlingen medför väldigt få komplikationer och bieffekter är mer goda nyheter. Man blöder väldigt lite under operationen och därför är risken för infektion också minimal. Komplikationer som tenderar att uppstå är att huden ackumuleras och bildar klumpar vilket ger ett asymmetriskt resultat. Om du ogillar resultatet, kan du helt enkelt ta bort tråden och återställa ditt ansikte. Resultatet kan också justeras genom att din läkare justerar trådarnas spänning.

Ett trådlyft är inte dyrt, men vad du får igen är också lovvärt. Eftersom att behandlingen är så prisvärd och icke-invasiv borde det vara din första attack i kampen mot åldrandet. Det är ett subtilt ansiktslyft, men det kan göra mycket för ditt utseende såväl som för ditt självförtroende. Här kan du se våra priser för trådlyft.