TCA-Peeling (Triklorättiksyra)

Många vill kunna strama upp huden i ansiktet utan att för den sakens skull genomgå plastikkirurgi. Idag finns det flera sätt att ta bort utan rynkor utan operation där en peeling med triklorättiksyra är att rekommendera. Behandlingen tar ungefär 15 minuter och stimulerar tillväxten av kollagen i ansiktet varpå fina linjer reduceras. Det är viktigt att undvika solexponering en tid efter behandlingen.

Kontakta oss för konsultation eller vid frågor om TCA-peeling.

Ansiktslyft utan operation

Triklorättiksyra är starkare än glykolsyra och hjälper till att släta ut hudens yta i ansiktet. Tack vare av att syran stimulerar tillväxten av kollagen rengörs hudens porer och fina linjer reduceras. Om du vill ta bort rynkor eller genomföra ett ansiktslyft utan operation är den här behandlingen därför att rekommendera. Peelingen exfolierar huden på djupet, något som också kan hjälpa till att reducera acne. Med en TCA-peeling kan den läkta huden fortsätta att producera pigment och behandlingen bleker heller inte huden. Det här är onekligen det bästa ansiktslyftet utan kirurgi som marknaden har att erbjuda, idealisk för att strama upp huden i ansiktet utan att ett invasivt ingrepp behöver genomföras.

Mild behandlingskur

Att behandla hela ansiktet tar ungefär 15 minuter. Två eller flera behandlingar är vanligen nödvändiga för att uppnå önskat resultat där behandlingarna kan spridas ut över flera månader. En mild TCA-behandling kan upprepas så ofta som varje månad.

Under den tid man genomgår en behandlingskur är det väldigt viktigt att använda solskyddsfaktor. Din läkare kommer att rekommendera en solskyddsfaktor som ska användas dagligen och som ger ett godtagbart skydd mot UVA och UVB-strålning. Du som har genomgått en ansiktsbehandling med triklorättiksyra ska dock undvika solexponering helt i ett antal månader efter behandlingen så att den behandlade huden inte skadas.

Möjliga bieffekter

Även om TCA är mildare än fenolsyra kan den bidra till samma oavsiktliga färgförändring av huden. Narkos är inte nödvändigt vid behandling eftersom den kemiska lösningen fungerar bedövande. För att hjälpa dig som patient att slappna av finns det möjlighet att ge lugnande. Kirurgen applicerar varsamt lösningen på väl rengjord hud. Det sticker lite i huden när lösningen appliceras, men känslan försvinner fort.

Kontakta oss idag för mer information och personlig hjälp.