Ögonen är det första man ser i ett ansikte och även det första område i vilken ålderstecken uppstår. En ögonlocksoperation av det nedre ögonlocket gör att intrycket av hålögt utseende tas bort, något vi sammankopplar med hög ålder. Att ögonen föryngras påverkar hela ansiktet till ett mer ungdomligt utseende. Ingreppet åtgärdar en rad problem som påsar under ögonen, mörka ringar under ögonen, ihopsjunka ögon samt ett ledset utseende.

Allmänt om plastik av det nedre ögonlocket

Ögonen är det viktigaste i ett ansikte. Det är det första folk lägger märke till och nyckeln till olika ansiktsuttryck. Att åldras påverkar hela ansiktet, men det påverkar vanligen området runt ögonen först. Orsaken till detta är att det tidigt i livet finns mycket fett runt ögonen. Kinderna hos en nyfött barn är runda och fulla av fett, men i samband med att vi åldras kan det här fettet antingen ramla nedåt eller försvinna helt. När detta händer exponeras den underliggande benstrukturen vilket resulterar i ett hålögt utseende som vi förknippar med hög ålder. Fettet och den underliggande muskulaturen fungerar också som en “filler” som skapar den volym vi är vana att se på ungas kinder. När den här “fillern” försvinner uppträder rynkor. Processen liknar det som händer när en vindruva förvandlas till ett russin i takt med att vattnet försvinner.

Vi har haft många patienter genom åren som har berättat för oss om hur deras ögon alltid ser trötta och gamla ut, även när de känner sig klarvakna. Ögonlocksplastik är viktigt för oss eftersom att se trött och gammal ut också kan få en person att känna sig precis så. Hur många gånger har du klätt upp dig och förberett dig på att gå ut med en bra känsla bara för att upptäcka att du ser mycket äldre ut än du känner dig? Att området runt ögonen visar tecken på åldrande mycket snabbare än andra områden i ansiktet och på kroppen är den främsta orsaken till varför så många människor söker ögonlocksoperation för just dessa problem.