Kollageninjektioner

Fina linjer och rynkor är ett resultat av nedbrytning av kollagenet under din hud. Krämer kan ge huden fukt eller exfoliera ytan, men de kan inte dölja linjer och rynkor som orsakas av att kollagenet bryts ned. Att ersätta det kollagen du har förlorat är en säker, ickekirurgisk behandling som slätar ut linjer, rynkor och ärr genom att fylla på det naturliga lagret av kollagen som ger din hud stöd och support. Resultatet är synligt omedelbart.

Vad är kollagen?

Under hudens yttre lager, epidermis, finns dermis, som består av i huvudsak kollagen. Kollagen formar ett nät av fibrer som fungerar som en ram för tillväxt av celler och blodkärl. Den primära komponenten i dermis är kollagen som ger din huds struktur support och stöd. När huden är ung är “kollagenramen” intakt och håller din hud elastisk. Med tiden blir “ramen” svagare och din hud tappar elasticitet. Äldre hud är mindre motståndskraftig, vilket t ex innebär att de rynkor som uppstår när du ler inte försvinner för att du slutar att le.

Är krämer som innehåller kollagen tillräckligt för att släta ut rynkor?

Krämer kan tillfälligt släta ut rynkor, men de fungerar bara ytligt. De penetrerar inte huden för att bota den underliggande orsaken till linjer och rynkor. Krämer kan dock hålla huden smidig genom att sakta ner processen som innebär att din hud tappar fukt.

Hur fungerar behandling med kollagenersättning?

Kollagenersättning fyller på hudens naturliga lager av kollagen, vilket slätar ut fina linjer och de flesta typer av ärr. Kollagenimplantat injiceras precis under hudytan, där kroppen accepterar dem som sina egna. Du ser omedelbart resultat av din behandling.

Vad kan jag förvänta mig av behandling med kollagen?

Det är bevisat att kollagenersättning är en ickekirurgisk behandling som är enkel nog att utföras under din lunchrast. Tillsammans med dig kommer vår läkare att gå igenom din sjukdomshistoria, riskerna och fördelarna med behandlingen och sedan titta på de specifika områden som du vill behandla. Behandlingen kanske inte är lämplig för vissa linjer eller ärr, eller om det föreligger några medicinska hinder. För de flesta är dock behandlingen ett säkert och bekvämt sätt att behandla linjer och rynkor med omedelbart resultat. Precis som naturligt kollagen, tappar injicerbart kollagen sin form och bryts så småningom ned. Regelbundna behandlingar är därför nödvändigt för att bibehålla resultatet.

Vilka är riskerna med kollagen?

Kollagenersättning passar inte alla. Eftersom allt kollagen som idag finns tillgängligt utvinns ur nötkreatur kan allergiska reaktioner förekomma. Vi kräver att patienter som ska undergå behandling ska allergitestas sex veckor innan injektionen. Nytt syntetiskt kollagen är under utveckling, och det har alla de fördelar som dagens kollageninjektioner har, men utan risk för allergi.