Injektionsimplantat

Dagens marknad erbjuder ett flertal olika injektionsimplantat som bl.a. kan eliminera rynkor och förstora läppar. Resultatet mellan de olika implantaten är snarlika varpå skillnaden ligger i metoden som används vid injiceringen samt varaktigheten på resultatet. För att uppnå önskad resultat är det viktigt att rätt injiceringsmetod används.

Kontakta oss för konsultation eller vid frågor om injektionsimplantat.

Vad är injektionsimplantat?

Det finns ett antal injicerbara behandlingar och fillers på marknaden idag. Injektionsimplantat används ofta för att mjuka upp eller eliminera rynkor och/eller för att förstora läpparna. Det finns många typer av injektionsimplantat som erbjuder detta, ex:

  • BOTOX® Cosmetic | Botulinum Toxin
  • Kollagen
  • Fett
  • Hyaluronsyra

De flesta av dessa injektionsimplantat ger ungefär samma resultat där den stora skillnaden ligger i vilken metod man använder vid injektioner och hur länge resultatet varar. Restylane™ vara t.ex. i tre till sex månader medan Radiesse™ varar i tre till sex år. Det här är en viktig skillnad för den som vill göra en läppinjektion för att bättre förstå hur man ser ut med större läppar.

BOTOX® Cosmetic

BOTOX® Cosmetic är en av de mest populära injektionsbehandlingarna för att reducera rynkor. Eftersom BOTOX® Cosmetic är ett gift bedövas de muskler i ansiktet som rynkar huden och därmed orsakar permanenta rynkor. Resultatet av en enda behandling med BOTOX® Cosmetic varar vanligen i tre till sex månader. Lär dig mer om BOTOX® Cosmetic.BOTOX® Cosmetic är varumärkesregistrerat av Allergan, Inc.

Kollagen

Injicerat kollagen fyller på det stödlager av kollagen som förekommer naturligt i huden och reducerar därmed rynkor. Resultatet varar i tre till sex månader. Kollagen kan även injiceras för att förstora läpparna. En kollageninjektion i läpparna skapar mer volym vilket resulterar i fylligare läppar. Nu för tiden krävs allergitester innan man utför en kollagenbehandling och därför kan inte injektionen ges samma dag som konsultationen. Ett nytt, syntetiskt injicerbart kollagen är under produktion som kommer att eliminera behovet av allergitester i framtiden.

Fettransplantation

En fettransplantation, även kallat autolog fettransplantation, fyller i ansiktsdragen med patientens kroppsegna fett. Till skillnad från kollagenbehandling kan patienten inte få en allergisk reaktion eftersom fettet transplanteras från patientens egna kropp. Resultatet varar vanligen endast i några månader, men resultatet kan också bli permanent genom en serie behandlingar.

Fyll i formuläret så återkommer vi till dig omgående.