Injektionsimplantat

Vad är injektionsimplantat?

Det finns ett antal injicerbara behandlingar på marknaden idag. Injektionsimplantat används ofta för att mjuka upp eller eliminera rynkor och/eller för att förstora läpparna. Det finns många typer av injektionsimplantat som kan erbjuda detta, t ex:

  • BOTOX® Cosmetic | Botulinum Toxin
  • Kollagen
  • Fett
  • Hyaluron syra

De flesta av dessa injektionsimplantat ger ungefär samma resultat, den stora skillnaden ligger i vilken metod man använder vid injektioner och hur länge resultatet varar. Restylane™ vara t ex i tre till sex månader medan Radiesse™ varar i tre till sex år. Detta är en stor skillnad för den som bara vill se hur man ser ut med större läppar.

BOTOX® Cosmetic

En av de mest populära injektionsbehandlingarna för att reducera rynkor är BOTOX® Cosmetic. BOTOX® Cosmetic är ett gift, vilket innebär att det bedövar de muskler i ansiktet som rynkar huden och därmed orsakar permanenta rynkor. Resultatet av en enda behandling med BOTOX® Cosmetic varar vanligen i tre till sex månader. Lär dig mer om BOTOX® Cosmetic.
BOTOX® Cosmetic är varumärkesregistrerat av Allergan, Inc.

Kollagen

Kollagen kan också reducera rynkor. När kollagen injiceras fyller det på det stödlager av kollagen som finns naturligt i huden. Resultatet varar i tre till sex månader. Kollagen kan också injiceras för att förstora läpparna. En kollageninjektion i läpparna skapar mer volym vilket resulterar i fylligare läppar. Nu för tiden krävs allergitester innan man utför en kollagenbehandling så injektionen kan inte ges samma dag som konsultationen. Ett nytt syntetiskt injicerbart kollagen är under produktion och det kommer att eliminera behovet av allergitester i framtiden.

Fettransplantation

En fettransplantation, även kallat autolog fettransplantation, fyller i ansiktsdragen med patientens kroppsegna fett. Till skillnad från kollagenbehandling kan patienten inte få en allergisk reaktion eftersom fettet tranplanteras från patientens egna kropp. Resultatet varar vanligen endast i några månader, men resultatet kan också bli permanent genom en serie behandlingar.