Halslyft

Få mer definierade hals- och käklinjer och återfå din balans till ansiktet med ett ungdomligt utseende.

Syftet med ett halslyft är att skapa ett så naturligt, attraktivt och ungdomligt utseende som möjligt. Operationen ger utmärkta resultat: ingen slapp hud under hakan eller sk “kalkonhals” och ärren är oftast obetydliga. Vi arbetar endast med de senaste tekniska framstegen inom kirurgi, vilket betyder att resultaten håller i sig längre med ökat patienttillfredsställelse som följd. Dessutom är komplikationer numera ovanliga.

Varför välja halslyft som ingrepp?

Tekniska framsteg inom kirurgin innebär betydligt förbättrade resultat som dessutom håller längre. Det är många faktorer inblandade i ansiktets åldrande. Till dessa faktorer hör sådant orsakat av sol och vind, hudtyp (hur elastisk och tjock huden är), hudfärg, vikt, kostvanor, rökning och klimakteriet. Det finns ingen särskild ålderskategori för just det här ingreppet. Det ska nämnas att ett halslyft inte kan ta bort alla rynkor. Ett halslyft stoppar heller inte åldrandet; det tar bara bort en del av dess effekter och ger ett ungdomligare utseende. Om det är nödvändigt kan ingreppet ibland göras igen för att bevara det föryngrade utseendet.

Vad innebär ett halslyft?

Operationen involverar reducering av överskottshud och fettvävnad och sedan en korrigering av de hängande ansikts- och halsmusklerna. Ingreppet har utförts av plastikkirurger i många år och vi har lång erfarenhet av att operera patienter med olika behov och i olika åldrar.

Så här går våra operationer till för halslyft:

  • Samtal med kirurgi sker innan ingreppet där vi går igenom operationen i detalj.
  • Lokalbedövning ges eller användning av narkos, beroende på operationens omfattning.
  • Operationen tar vanligtvis max 3 timmar vid lokalbedövning och under narkos tar det runt 2 timmar.

Efter ingreppet behöver man vanligtvis vara hemma ca två veckor ifall man har tyngre kroppslig belastning eller tyngre arbeten. Arbetar man på behöver man inte vara borta från jobbet mer än max 3 dagar. Viss svullnad samt blåmärken kan uppstå under denna tidsperiod. Du blir kallad till återbesök kort efter operationen och sedan efter 3 veckor.

Samtliga kirurgiska ingrepp föregås av en konsultation med en av våra kirurger. Här gör vi en klinisk undersökning, analyserar dina behov och ger även förslag på bästa behandling för just dig.

Kontakta oss för att boka in en konsultation.