FPL Hudföryngring

FPL Hudföryngring – Fluorescent Pulsed Light PhotoFacial

FPL (Fluorescent Pulsed Light) är en tekniskt avancerad behandling som kan korrigera en rad olika hudåkommor, t ex imperfektioner i huden, ålderstecken, födelsemärken, oönskad hårväxt, synliga blodkärl och andra blemmor. Det är en säker, icke-invasiv lösning som kan anpassas efter dina unika förutsättningar och hudtyper. Behandlingen ger ett överlägset kosmetiskt resultat och enastående tillfredsställelse för patienten. Den kalla spetsen på behandlingsinstrumentet avger en varm blixt av ljusenergi till cirka en kvadratcentimeter av huden. Ljusblixtarna vara bara i någon sekund och avges varannan till var fjärde sekund.

Ljusblixtarna är vetenskapligt anpassade för att angripa följande: fula och onödiga spindelvener, ohälsosamma hudinfiltrat, t ex visa bakterier och mikroorganismer samt förstörda celler, t ex bruna fläckar som uppstått ur solskador. Med rätt typ av ljus är dessa åkommor en enkel match. Samtidigt visar studier att IPL (Intense Pulsed Light) värmer upp dermis till över 65 grader Celsius, vilket aktiverar huden till att börja producera kollagen i fem till tolv veckor.

Kollagen hjälper i sin tur huden att fylla igen rynkor. De flesta patienter upplever att huden blir röd, vilket varar i 15-90 minuter, men kan också kvarstå i en till två dagar för vissa patienter. Tillståndet kan döljas med hjälp av smink. Bruna fläckar mörknar vanligen inom tre dagar, men inom två veckor borde de försvinna. Antingen genom att de absorberas av kroppen eller för att ramlar av i takt med att alla bruna celler ramlar av kroppen. Rosacea eller röda blodkärl bleknar efter en timme eller någon dag, men det kan också ta upp emot fyra veckor innan man ser resultat. Fina linjer, rynkor och grov hy, kommer att slätas ut och kännas mjukare en till tre månader efter behandlingen.

Den här förbättringen är lättare att se om man genomgår minst tre behandlingar inom en fyramånadersperiod. I de flesta fall medför behandlingen ingen särskild återhämtningstid. Med lämpligt solskydd kan patienten omedelbart efter behandlingen återgå till sina normala sysslor.