FPL Hudföryngring

FPL (Flourescent Pulsed Light) är en avancerad ljusbehandling som justerar hudåkommor såsom ålderstecken, födelsemärken och andra blemmor. Resultatet är tillfredsställande och återhämtningstiden minimal. För bäst effekt bör patienten genomgå tre behandlingar under en fyramånadersperiod.

FPL Hudföryngring – Fluorescent Pulsed Light PhotoFacial

FPL (Fluorescent Pulsed Light) är en tekniskt avancerad behandling som korrigerar en rad olika hudåkommor som imperfektioner i huden, ålderstecken, födelsemärken, oönskad hårväxt, synliga blodkärl samt andra blemmor. Det är en säker, icke-invasiv lösning som kan anpassas efter just dina unika förutsättningar och hudtyper. Behandlingen ger ett överlägset kosmetiskt resultat och enastående tillfredsställelse för patienten.

Den kalla spetsen på behandlingsinstrumentet avger en varm blixt av ljusenergi till cirka en kvadratcentimeter av huden. Ljusblixtarna varar bara i endast någon sekund och avges varannan till var fjärde sekund. Ljusblixtarna är vetenskapligt anpassade för att angripa fula och onödiga spindelvener, ohälsosamma hudinfiltrat som vissa bakterier och mikroorganismer, samt förstörda celler som bruna fläckar som uppstått ur solskador. Med rätt typ av ljus är dessa åkommor lätta att behandla.

Effektiva resultat

Studier visar att IPL (Intense Pulsed Light) värmer upp dermis till över 65 grader Celsius, något som aktiverar huden till att börja producera kollagen i fem till tolv veckor. Kollagen i sin tur hjälper huden att fylla igen rynkor.

De flesta patienter upplever att huden blir röd. Detta kan hålla i sig i 15 – 90 minuter men kan även kvarstå i en till två dagar för vissa patienter. Tillståndet kan med fördel döljas med hjälp av smink. Bruna fläckar mörknar vanligen inom tre dagar för att inom två veckor ha försvunnit helt, antingen genom att de absorberas av kroppen eller att de ramlar av i takt med att alla bruna celler ramlar av kroppen. Rosacea eller röda blodkärl bleknar efter en timme eller någon dag, men det kan också ta upp emot fyra veckor innan man ser resultat. Fina linjer, rynkor samt grov hy kommer att slätas ut och kännas mjukare en till tre månader efter behandlingen.

Snabb återhämtning

Förbättringen av behandlingen är lättare att se om man genomgår minst tre behandlingar inom en fyramånadersperiod. I de flesta fall medför behandlingen ingen särskild återhämtningstid. Med lämpligt solskydd kan patienten omedelbart efter behandlingen återgå till sina normala sysslor.

Låt oss ge dig en personlig konsultation – kontakta oss idag.