1064nm Long Pulsed Nd

Spindelvener och retikulära blodådror uppstår när små kärl vidgar sig mer än vad kärlväggen klarar av. Resultatet blir missprydande kärl på både män och kvinnor. 1064 LP Yag är en skräddarsydd laserbehandling som har uppvisat enastående resultat på synliga blodkärl, inklusive de som inte har svarat på annan typ av behandling.

Här kan du läsa mer om våra priser för behandling med 1064 LP Yag Laser. Kontakta oss för att boka tid för konsultation, eller för personlig rådgivning.


Vilken typ av blodkärl kan laser behandla?

1064 LP Yag Laser behandlar många olika typer av blodkärl på benen, inklusive spindelvener och retikulära blodådror. Spindelvener uppstår när väldigt små kärl utvidgar sig under huden som en följd av att trycket i kärlet har ökat mer än vad den normala kärlväggen klarar. Kärlens förmåga att stå emot tryck minskar hos kvinnor i takt med att östrogenhalten minskar.

Retikulära blodådror är små, blåfärgade ådror som transporterar blod till hudens vener. Ådrorna har tunna väggar som expanderar när trycket i kärlen ökar. När detta sker blir kärlen stora nog att bli missprydande, men de betraktas inte som åderbråck. Spindelvener och retikulära blodådror svarar extremt bra på laserbehandling.

Vika är lämpliga kandidater för behandlingen?

Både män och kvinnor kan behandlas samt både ljus- och mörkhyade personer. Patienter som äter blodförtunnande medel eller lider av en allvarlig sjukdom är generellt sett inte lämpliga kandidater för behandlingen, inte heller patienter med djup solbränna, ljuskänslighetsstörningar, diabetes, blödarsjuka eller de som äter fotosensibiliserande läkemedel.

Hur många behandlingar behövs?

Antalet behandlingar som är nödvändiga för att lösa dina kärlproblem beror på kärlens storlek och din kropps läkningsförmåga. Under konsultationen kommer du att rekommenderas ett uppskattat antal behandlingar, normalt sett räcker det med två till tre behandlingar.

Vad ingår i behandlingen?

Behandlingen varar i 30 till 90 minuter. Hettan från lasern förstör kärlväggarna varpå kroppen påbörjar sin läkningsprocess. Kärlen krymper och blir mindre synliga eller försvinner helt och hållet. Medicinska studier har visat enastående resultat av laserbehandlingar för synliga blodkärl. 1064 LP Yag erbjuder en skräddarsydd behandling för mer eller mindre alla typer av kärlproblem, inklusive djupt sittande kärl och kärl som inte svarar på annan typ av behandling.

Vilka är bieffekterna och hur lång är återhämtningstiden?

Fördelen med den här behandlingen är att den inte kräver någon återhämtningstid, du kan omedelbart återgå till dina normala sysslor. Smärtan är vanligtvis mild. Svullnad och blåmärken kan förekomma, men för de allra flesta försvinner detta med tiden. Att minimera sin solexponering minskar risken för komplikationer avsevärt.

Fyll i kontaktformuläret eller kontakta oss direkt för att boka in en personlig konsultation.

Video

Titta gärna på våra två videos nedan.


Hur man tar bort blodkärl med laser

Blodkärlsborttagning Före/Efter