IPL 570nm Pigmentation

Detta galleri är ett samlingsgalleri för Laser & Kosmetisk Dermatologi

Solljus, miljöfaktorer och naturens gång bidrar allihop till utvecklandet av mörka fläckar, pigmentering och fräknar. Ansiktet, händerna och bröstet är de delar av kroppen som först visar tecken på åldrande eftersom de utsätts för så mycket solljus. Ålderfläckar, pigmentering och fräknar är olika typer av lesioner. De orsakas av en överproduktion av melanin i hudceller som kallas melanocyter.

ipl_beforeandafterBehandling mot pigmentering med laser och Intense Pulsed Light (IPL) har mycket framgångsrikt använts för att ta bort pigmentfläckar. Med den här toppmoderna tekniken avges ljusenergin selektivt till de drabbade områdena för att absorberas av pigmenten utan att den normala huden runt om påverkas. Behandling med blekningsmedel, glykolsyra, och retinoider kan testas, men det behandlar vanligen bara den synliga hudpigmenteringen utan att göra någonting för det som orsakar problemen. Pigmentering är fläckar som vanligtvis uppträder på solexponerade delar av kroppen. Det kan också vara åldersfläckar eller leverfläckar.

Den ökade pigmenteringen som utgörs av ålderfläckar kommer sig av ålder och överexponering av sol eller annat ultraviolett ljus. Leverfläckar har inget som helst samband med levern eller leverfunktionen utan formas av förändringar i hudfärgen och som en effekt av att huden blir äldre. Hudpigmentering kan också drabba gravida kvinnor som en följd av de dramatiska hormonförändringar som kroppen går igenom. Hos vissa kvinnor försvinner hudpigmenteringen när barnet föds, men det kan också gå åt andra hållet och bli värre. Lösningen för hudpigmentering är Intense Pulsed Light (IPL) som är ljuspulser med ljusenergi. Fördelen med den här teknologin inkluderar det faktum att man kan angripa fläckarna utan att skada omgivande vävnad.

Hudpigmentering i ansiktet, på halsen, bröstet och händerna kan behandlas säkert och effektivt. Den pulserande ljusenergin är mild genom att man använder ett känsligt, datakontrollerat handinstrument. Efter din IPL-behandling kommer hudpigmenteringen eller solfläckarna långsamt att blekna och försvinna. För en del innebär den här processen att pigmenteringen först mörknar medan andra kan uppleva att huden spricker upp och blir skorvig. En annan fördel med IPL är att behandlingen också stimulerar hudens fibroblaster vilket stimulerar kollegenet att återformas och nyproduceras. Detta hjälper huden att föryngras på ett effektivt sätt. Hudens blir slätare, porerna mindre och ytliga rynkor och fina linjer reduceras för ett mera ungdomligt utseende.

Relaterade Sidor

Frågor & Tankar? Kontakta oss.

Tel: 08-66 70 800

Bifoga Bild

1+1=?